Спрете астрологичните безумия в социалните мрежи!




От няколко месеца насам фейсбук се наводни с безумни "астрологични" материали. Слагам го в кавички, защото те нямат нищо общо с астрологията.

Всекидневно ни заливат с текстове - "Вижте трите зодии, които ще имат късмет през 2017 г." или "Зодиите, които ще сключат брак през 2017 г.". Както и такива като: "Кои са най-ревнивите зодии" или "Коя е зодията, която успява във всичко". За Бога хора, спрете се! Именно такива безумия водят до това, че много хора така и не могат да повярват в астрологията.

Според тези текстове късмет през следващата година ще имат три зодии, примерно Везни, Лъв и Стрелец. Това означава ли, че всички хора на планетата, родени под тези знаци ще имат късмет? И че всички останали хора, родени под останалите 9 зодии няма да имат късмет?!

Или щом брак ще сключат хора, представители на Телец, Дева и Рак, например, това означава ли, че никой от останалите хора с други зодии няма да сключат брак?! Сами разбирате колко повърхностно и абсурднo е едно такова твърдение. Навярно подобни текстове се харесват и успокояват част от хората. Като прочетат, че тяхната зодия ще е късметлийска през 2017 г.- всичко е наред. Да, но това не е така. Едно такова разсъждение и като цяло написването на един такъв текст означава крайно непознаване на астрологията и заблуждаване на читателите.

Това прилича на лаишките констатации - аз съм Рак и братовчедка ми е Рак, но нямаме нищо общо. Това веднага значи, че астрологията е някаква измислица. Истината обаче е, че подобни твърдения отново значат непознаване на науката. Разбира се, че няма как двама човека да са еднакви, дори ако са от една зодия. Много е просто- в рождената карта всеки един от нас, освен зодията си, която се казва Слънчев знак, има още 9 планети, които са в различни зодии.

Да не говорим, че освен планетите, хората имат и Асцендент, Вертекс, Север и Южен лунен възел и още много неща. Всеки един от тези аспекти, намирайки се в конкретна зодия, носи някакви черти, някаkва съдба на даден човек.Да, когато сте от една зодия с друг човек, неминуемо имате общи черти, но дали са повече или по-малко, зависи колко са силни другите ви планети.

Така че, може би ще разочаровам много хора, но не всички Телци ще се оженят през 2017 г., нито пък всички Везни ще бъдат с късмет. Ако искате да разберете подобни неща, трябва да си изготвите задълбочен личен хороскоп за 2017 г., който да се базира на всичките ви планети. Само тогава може да знаете какво ви очаква и за какво да внимавате. Само тогава може да се доверите наистина на астрологията, защото тя е много точна наука и може само да ни е от полза.

Всичко останало са празни приказки.

Коментари