Колко всъщност трае любовта?!




Много учени се упражняват с изследвания над това колко всъщност трае любовта. Според някои тя трае 3 години, според други седмата година е критична. Има дори някои, които твърдят, че любовта трае няколко месеца. Моите уважения към тези учени и техните трудове, но подобни констатации са абсолютно безпочвени и неверни.


Любовта трае толкова, колкото хората й позволят да трае. Тук няма формула, няма точни числа, няма дори универсална рецепта. Всичко зависи от тези двама души, които са се срещнали и са се влюбили. Нещо повече, истинската, силна и безусловна любов може да трае вечно. Не го казвам, защото съм романтичка и така ми се иска. А защото наистина смятам, че е така. Защото любовта се носи в душата, а душата е вечна. Тялото с всички му органи е тленно, временно, просто добър стопанин на душата, която преминава от едно състояние в друго.


Любовта не е хляб или колбас, за да има срок на годност. Тя е първоизточникът на целия живот. Как е възможно да свърши?! Няма такова нещо. Тя може да се трансформира, в някои случай да намалява, да се увеличава или просто да бъде пренебрегвана. Във всички случай тя е винаги в нас и около нас. Кармичната астрология обяснява и защо любовта наистина е вечна. Двама души, които са били заедно и са се обичали в минал живот или в много минали животи, отново се срещат, отново се обичат по един или друг начин. В сегашния живот може да са заедно, може да не са, може да се разделят, може да се разделят и събират. Това е строго индивидуално, в зависимост от това каква карма носят, но при всички случай са водени от тази любов.


Учените са прави за едно- наистина понякога обстоятелствата, рутината, битовизмът намаляват любовта между двама души. Но нека говорим честно- това се случва, защото те са го позволили. Никой за нищо не им е виновен! Те са се пуснали по коварното течение, те са спрели да се стремят един към друг. Чашата няма да се счупи, ако ние не я изпуснем на земята. Нали така?! Да не говорим, че в днешно време убийците на любовта- егото, лъжата и инатът, взимат неимоверни размери.



Любовта обича прошката, безусловността, жертвата и взаимността. Ние сме тези, които дръзваме да я покваряваме! Мръсотията в душите ни я задушава. Затова истината е, че любовта трае толкова колкото вярваме в нея и я ценим!

Деси Боцева

Коментари