Къде си щастие?


Хората все търсят щастието отвън. Купуват нови коли и къщи, за да се почувстват щастливи, глезят се с дребни покупки, за да се зарадват, обвиняват този и онзи, че пречи на щастието им, гневят се на колеги, приятели. Все търсят някой, който да ги направи щастливи... А истината е, че щастието е вътре в нас, грешно е да го търсим навън.


Покупките само временно ще ни зарадват и за кратко ще утолят неудовлетвореността от собствения ни живот. Тази радост бързо отминава. Не винете този и онзи за нещастието си, никой не ви е виновен. Само и единствено вие сте отговорни са собственото си щастие.


А то се състои в малките неща и се крие вътре, в нашата душа. Щастието е да цениш, това, което имаш, да даваш и да получаваш, да помагаш, да се усмихваш често, да се радваш на даровете на природата. Щастието е пълноценно когато ти си щастлив сам със себе си и с това, което имаш. Ето тази радост трае дълго. И не се купува с пари...Всичко, което може да се купи с пари е преходно. Истински важните неща се плащат с парченца от сърцето, и добрите, и лошите.

Деси Боцева

Коментари