Бъди там, където си желан и обичан


Човешката природа има много странности. Една от странностите, които винаги ме е изумявала е тази, при която хора прекарват живота си на неподходящо и дори крайно враждебно място за тях. Живеят в обстановка на тормоз, на нещастие, сред, хора, които не ги е грижа за тях, хора, които не ги обичат. Живеят с едно постоянно самобичуване.


Много хора пропиляват живота си, живеейки в такава обстановка, по един или друг начин. Самонараняват се като стоят на място, където се чувстват зле, необичани, неуважаван. Колко жени прекарват времето си с мъже, които ги използват и нараняват. Някои жени дори търпят ежедневен побой, но нямат силата да се махнат. Колко мъже стискат зъби само и само да не ги разделят от децата им. Вариантите могат да бъдат много, но резултатът е един- постоянно нещастие. Садизмът в такова ежедневие оплита душите до степен на задушаване. И още по-ужасяващо е примирението. Това е отровата, която те убива бавно. Примириш ли се, си обречен на гориш в адски огън.

Много от хората, в такива ситуации живеят с надеждата, че нещата ще се променят. Ами, не, няма! Промяната трябва да дойде от самия човек. Да събере сили и да излезе от този порочен кръг. Да махне веригата от краката си и да живее като свободен човек, какъвто е всеки един от нас.

Бъди там, където си желан било то семейство или просто приятелска компания. Не се примирявай да бъдеш това, което не искаш само и само да угодиш на някого. Защото там, където истински милеят за теб ще бъдеш най-щастлив.

Хей, ти си човек, имаш достойнство! Нещо повече- това е твоят живот! Единствен и неповторим. Не се примирявай с нищо, което те кара да се чувстваш зле. Всеки един ден от този живот е подарък от Бога и ти си длъжен да го изживееш по най-добрия начин! Осъзнай се, стани, изтупай тъгата от лицето си, измии отровата от душата си и промени живота си! Никой няма да го направи вместо теб.

Бъди там, където си желан и обичан. Няма нищо по-стимулиращо за човека от любовта. Когато е обичан, всеки един от нас е способен на чудеса. Така че бъди там, където ще си ценен заради самия себе си, където достойнството ти няма да бъде потъпквано, а денят ти няма да започва със страх и да завършва със сълзи. Бъди човек, а не потиснато безгръбначно. Невинаги е лесно, но пък винаги си заслужава усилията!

Деси Боцева

Коментари

  1. Колко силно, колко вярно, колко точно, но за съжаление и толкова трудно да бъде осъзнато, a oще повече направено...

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви! Вярно е, че е трудно, но поне трябва да се опитаме...Човек не бива да се отказва толкова лесно от щастието си.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти, Деси! Имах нужда от тези думи точно днес!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извинете за късния отговор! Много се радвам, че съм успяла да ви помогна дори малко. Успех!

      Изтриване

Публикуване на коментар