Страданието носи муза, възползвайте се от нея!



„Няма човек, роден само за щастие“, казваше баба Ванга. И беше права- всеки човек има моменти на тъга, на страдание. Това е част от чудото, наречено живот. В природата всичко е изчислено и балансирано. Хубавите и лошите моменти в живота ни се редуват, както се редуват сезоните. И дори да не ни е комфортно, трябва да сме наясно с този процес, така по-лесно ще минаваме през него.

Но какво е страданието? Освен момент, в който се чувстваме зле, плачем, тормозим се, а понякога и изпадаме в депресия, страданието е тази част от живота ни, която ни дава възможности. Колкото и да е трудно и дори да изглежда непостижимо, трябва да намираме сили да видим музата в нашата мъка. Особено що се отнася до любовното страдание. Ако погледнем отвъд пределите на бодливите му окови, ще си дадем сметка, че то е извор на изобилие. Като се замислим, големите творци са били обземани от силна муза, точно когато са страдали, когато са преживявали раздяла или невъзможна любов. Тогава са създавали най-великите си творби. Страданието отваря вратите на нашето съзнание и то подобно на феникс възкръсва от пепелта.

Нека си представим мъката като огромна черна дупка, а в центъра виждаме малка бяла точка. Тя изглежда толкова малка и незначителна на фона на тъмнината, че обикновено не и обръщаме внимание. Но ако започнем да се приближаваме към нея, ще видим как тя се уголемява. И ако стигнем до нея, ще видим, че тя се е превърнала в голям лъч бяла светлина, която ще ни стопли с покоя и надеждата си. Тази светлина винаги я има, колкото и да е тъмно. Така че се оптивайте да я намерите и се устремите към нея. Усетете музата, която тъгата ви носи, сърцето ще ви помогне. Дайте воля на тази муза и ще добиете огромна сила. Този потенциал ще ви изведе от черната дупка и дори ще ви помогне да преобразите тъмната енергия в светла. Защото утре ще дойде нов ден, слънцето ще изгрее отново и на теб се дава възможност да се радваш на живота. Благодари и продължи напред!

Видяхте ли бялата точка? Ами, усмихнете се и тръгнете смело към нея! Пътят е един!

Деси Боцева

Коментари