Кафе в Париж? Oh oui!




Париж винаги е бил символ на романтика и култура. Като една от забележителните столици в Европа, и този град има своите малки, разкошни кътчета. Кафенетата са едно от местата, където човек може да усети атмосферата на града. 

В няколко текста в блога ми ще разкрия някои от тези местенца, които всеки, който иска да се докосне до културата и обаянието на даден град, трябва да посети.






Трез о Жарден е кафене в 6-ти район.То се намира в непосредствена близост до Люксембургската градина. Разполага с открита зона за сядане, украсена с цветя, допълващи белите мебели. Опитайте френски препечен хляб и пиле, сервирано с ябълка на скара, салата с бекон и сирене. 

Ла Мезон Роз "Розовата къща" е изключително популярно кафене в социалната мрежа Инстаграм и е посещавано както от местните, така и от много туристи. То е разположено на ъгъла на улица Абрювоар (Rue de l'Abreuvoir) в Монмартър. Тук се предлагат традиционни френски ястия като пушена пъстърва с картофи и поширано яйце, пушена бурата с моркови и цвекло, както и миди с естрагонов винегрет.




Кафе де ла Пайкс се намира на ъгъла на Place de l'Opéra и Boulevard des Capucines. Всеки от Емил Зола до Ив Монтанд е отделил време за това второ империонско чудо, чиито златни листа и къдрици са наскоро щателно реновирани. Откритата тераса предлага великолепен изглед към Palais Garnier - идеалното място за питие преди вечер в Операта. 

Eté en Pente Douce е на ъгъл, обърнат към спокойната източна страна на Сакре Кьор. Това колоритно кафене (23 Rue Muller, 18-ти район) разполага с прекрасна тераса на тротоара, където можете да се отпуснете. Поръчайте кафе или хубава бира и се насладете на зеленината.





Коментари