Твоята истина, твоята ценност

 


Чудесно е, че има Ден на истината. Не, за да се сещаме за нея само днес, а за да ни се напомня
 колко важна е тя.

 

Да казваме истината, да бъдем честни и открити става все по-трудно в днешния свят. Сякаш за днешното време е по-печелившо да си фалшив, прикрит и нечестен. Вярвам обаче, че това е печелившо в краткосрочен план. В дългосрочен, всяка част от една здрава ценностната система е по-печеливша.

 

Да бъдем искрени първо със себе си, а след това и с другите, е едно от най-важните неща в живота ни. Да признаем истината пред нас самите е изключително важно и полезно. Да си позволим да бъдем открити със самите себе си, да назоваваме нещата с правилните имена. А след това да правим същото и с другите. Да живеем в хармония с нашата природа.

 

Първата глътка кафе сутрин е тази, която ни събужда, събужда сетивата ни, събужда ни за новия ден. Ароматът на кафе, ароматът на живот, всичко, което е нужно, за да накара очите ни да греят. Да бъдеш себе си е лукс, който могат да си позволят само богатите душевно хора. Да казваш и правиш нещата така, че накрая на деня да си горд със себе си. Защото не си изневерил на ценностите си, не си се огънал пред секирата на злободневните ситуации и провокациите на бедните душевно хора.

 

Истината такава, каквато е..Моята истина, твоята истина, всеки има своята истина и своите ценности. Те ни водят по нашия път, те ни показват пътеката в мрака.


Деси Боцева

Коментари