Аронията-пръв помощник срещу вируси

 




В месеци на вируси и грипове, и още повече на пандемия заради коронавирус, на преден план излиза въпросът за здравето ни. Как да помогнем на имунната система да е в добро състояние, така че когато се срещну с вирусите да реагира и да ни предпази от вредите, които могат да ни нанесат.

 

Аронията е един от начините естествено да засилите имунитета си. Тя има благоприятно влияние върху целия организъм. Химичния състав на арония е детайлно проучен. Всяка година в научната литература има над 600 статии, отспециалисти по химия на храните, фармаколози и лекари, които дават нови детайли за състава и лечебните ефекти на растението. Плодовете на аронията, се състоят от обвивка и течно съдържание. Обвивката е особено богата на йод.

В настоящата ситуация на пандемия от случаи на COVID-19 приемът на продукти от арония, може да се използва и при пациенти с респираторни инфекции, съвместно със специфичното лечение на инфекцията.

Още научни данни сочат, че приемът на арония действа превантивно, чрез (най-малко) два механизма на имунната система: Активира пътя на клетките макрофаги, които захващат патогените и инхибира освобождаването на много цитокини (предхождащ прием би предпазил от цитокинова буря, при по-тежко протичаща инфекция със SARS-CoV-2).

 

На българския пазар може да откриете няколко вида сок от арония, но е важно да знаете, че концентриран сок, който ще ви бъде от помощ, предоставят малко доставчици.

 

Арония 100% студено пресован сок трябва да се приема по 50 гр на ден. Водеща фирма за доставки у нас е Korona. Компанията произвежда и 100% студено пресован сок от бъзак, както и билкови сиропи от мента, мащерка евкалипт и много други.

 

За повече информация и поръчка, обадете се на 0876845229 или 0893858229.


Коментари