Протегнатата ръка

 

Забелязали ли сте колко малко му трябва на човек понякога да се почувства щастлив?! Особено в труден момент, когато има проблем или е тъжен- една добра дума, една прегръдка, един мил жест могат да го накарат да засияе от щастие.

 

Често забравяме да се радваме на малките неща. Тези, които осмислят живота. Неща от ежедневието, които подминаваме на път за поредния ангажимент. А често точно тези неща, са изключително важни за душата ни. И често успяваме да ги забележим, когато животът ни накара да спрем, когато ни разтресе. Сякаш иска да ни каже- „Хей, събуди се, виж красотата ми!“

 

Протегната ръка е като топъл чай в студена зимна утрин. Стопля те и ти помага да не губиш надежда. Независимо от кого идва, тя е топлият лъч. Протегната ръка ни паказва, че не сме сами. Че доброто все пак надделява, че любовта, която трябва да изпитваме един към друг съществува и завихря божествените нотки.

 

Протягайте ръка по-често и приемете като благодат протегната към вас ръка! Предколедното време е точният момент да си спомним колко е важно да си помагаме! Колко е важно да даваме и получаваме! Защото сме едно цяло, защото това е смисълът на живота!


Деси Боцева


Коментари