Реката не пита защо тече!

 

Замисляли ли сте се колко много въпроси си задаваме ние, хората? Все питаме- защо, какво, кога...все искаме доказателство за нещата в живота ни. Няма как това да не доведе до едно постоянно недоволство от нас самите.

Важно е да си задаваме въпроси, но е и важно да си отговорим, да се успокоим и да се оставим на крилата на съдбата. Реката не пита защо тече, дървото не пита защо есен умира, а пролет се възражда, птицата не пита защо лети, слънцето не пита защо свети... Всичко в този живот се случва по някаква причина, всяко нещо върши своята работа и има определена цел.

Затова и ние трябва в един момент да престанем да задаваме постоянни въпроси, да престанем да мислим твърде много и да се оставим на течението. Когато умът е спокоен, а сърцето е смирено, излизат отговорите на много неща, които иначе не виждаме. 

Животът ни е даден, за да правим правилните неща и да му се наслаждаваме. Трябва да търсим баланса. А в днешния забързан свят това е много трудно. Всеки е напрегнат, вглъбен в проблеми, гневен за какво ли не и забравя да благодари. А благодарността е много важна част от живота ни. Човек може да е щастлив само, ако е благодарен за това, което има.

Не питайте защо не сте получили нещо, защо не ви е е случило нещо, спрете да се тормозите кога ще постигнете успех, кога ще имате повече пари. Колкото повече се вглеждате в проблемите, толкова повече увеличавате същността им.

Опуснете се и нека животът се погрижи за вас! Дайте му шанс да ви даде това, от което наистина имате нужда! Имайте търпение, всичко, което е за вас, ще дойде!

Деси Боцева

Коментари