Люби, мисли, действай!

 

Люби, мисли, действай- думите са на Петър Дънов и звучат постоянно актуално. Звучали са актуално както преди 20 години, така и днес. Ще звучат така и след 50 години! Защо ли? Защото съдържат три основни компонента от нашето развитие като божий чеда.

Сега повече от всякога имаме нужда от любов. Да си спомним за тази божествена частица, която носим със себе си още от първия ни поет дъх на тази Земя. Казват Бог е любов- значи и нашата изначална същност е любов. Тя е невидимата енергия, която обхваща душата ни и циркулира из цялото тяло, за да помним кой сме и защо сме!

Само дето нещо напоследък позабравихме същността си. Причини комплексни, а и винаги могат да се измислят нови. Но някак всичко звучи като извинение...Съзнанието е това, което трябва да противодейства на затъването в ямата. Но за да тренираме адекватно съзнание, трябва да не се оставяме на течението. Много хора нямат връзка дори със себе си, пък камо ли с Бог! Запитвайки се -защо съм на тази Земя, трябва да изпиташ прилив на възвишеност. Защото не сме тук само да си доставяме физически удоволствия, да се наядем, да се напием или да си купим скъпа кола. Човешкото съществуване е нещо много повече. Съзнанието се тренира...А най-лесно се пада от височината на свръхегото.

Мислите определят до голяма степен живота ни, а действията определят нашето бъдеще. За да има развитие във всякакъв план, трябва да има тези три компонента- любов, мисъл и действие. Без едно от трите, другите две се губят. И любовта неслучайно е на първо място... Без нея всичко в този живот губи смисъл...

Деси Боцева


Коментари